top of page

Hogyan válasszak kármentő tálcát?A számodra ideális kármentőtálca típusát elsősorban a forgalomban vagy üzemszerűen felhasználásra kerülő biztonságosan tárolni kívánt folyadék mennyisége határozza meg. Tehát ha heti 200l, azaz egy hordó fogy el, akkor a tartalékokkal nem számolva elegendő az egyhordós kármentőtálca. Tekintsd meg termékünket itt.

Azonban, ha a csere nem azonnali, azaz biztonságosabb a vállalkozás menete szempontjából, hogyha van raktáron (pl.: az adott olajból vagy festékből) tartalék. Úgy a tartalék biztonságos tárolásáról is érdemes gondoskodni. Ez esetben már két darab egyhordós vagy egy darab kéthordós (vagy nagyobb, több…) folyadékfelfogó tálcát is érdemes beszerezni. Attól függően, hogy a tartalékot van-e lehetősége a vállalkozásnak egy helyen tárolni az éppen felhasználásban vagy a kereskedésben lévő hordótól, vagy kannáktól.

Fontos szempont még a kármentő tálca választásnál, hogy amennyiben mozgatni kívánják azokat. Akár a felhasználásra kerülő hordókkal, kannákkal együtt úgy az ajtók szélessége, illetve maga a tárolási terület mekkora? Amennyiben fixen deponált a kármentő tálca úgy, ha egyszeri telepítése során elhelyezésre került, több gondja már nincs vele a felhasználónak. Amennyiben viszont mozgatni vagy szűk helyiségbe szeretne telepíteni, többhordós kármentő tálcát. Úgy érdemes figyelembe vennie a minden esetben feltüntetett külméreteit az egyes folyadékfelfogó tálcáknak.


Kiknek ajánljuk kármentőtálca beszerzését? Azoknak a vállalkozásoknak ajánljuk kármentő tálcáinkat, akik bárminemű folyadékaikat biztonságos és tiszta környezetben szeretnék tárolni és mozgatni. Lehetnek ezek, üzemanyagokat tároló m3-es volumenű tartályok (IBC tartályok), festékek, oldószerek, kenő és formaleválasztó olajok. Mezőgazdaságban használt vegyszerek, műtrágyák higított felhasználás előtti állapotban stb. De akár egy egyszerű desztillált víz is okozhat munkavédelmi balesetet. Amennyiben sérülés vagy szakszerűtlen tárolás következtében eresztő kannák, hordók, tartályok miatt síkossá válik a járófelületet. Összefoglalva tehát, azoknak biztosan ajánljuk, akik szeretnék elkerülni a munka és környezetvédelmi baleseteket, károkat és büntetéseket. Arról pontosabban, hogy milyen anyagokból készülhetnek kármentőtálcák, ebben a cikkünkben írtunk.

Kiegészítő szolgáltatásunk: Amennyiben szeretnék egy adott helyiségen belül a lehető legjobb kihasználtságot elérni, úgy arra is van lehetőség, hogy egy centiméter pontos felülnézeti rajzot megosztva velünk, ránk bízzák az adott terület maximális kihasználtságának a megtervezését. Ezen igényüket a /kapcsolat oldalunkon tudják jelezni felénk, Kollégáink a lehető leggyorsabban fel fogják venni Önökkel a kapcsolatot a további igényeik felmérése érdekében. A felhasználás és az esetleges ürítés lehetőségeit is mérlegelni. Tapasztalataink szerint az ürítés legbiztonságosabb módja a leeresztő csapos megoldás. Ez tisztán, egyszerűen kivitelezhető és szabályozható a lefejtendő mennyiség és annak sebessége is.


Míg a burogatás vagy egyoldali, esetleg sarkos megemelés további nem kívánatos eredménnyel járhat.


A kármentőtálcák méretezése

A kármentő tálcák méretezése minden esetben úgy történt meg, hogy hordók, kannák tornyozásmentes tárolás esetében elegendő űrméret áll rendelkezésre, a menteni kívánt folyadékok fogadására. Ezzel kapcsolatban erősen ajánljuk egynemű folyadékok tárolását egy azon folyadékfelfogó tálcán. Az esetleges eresztés, vagy szivárgás esetén a különböző vegyszerek keveredése, további baleseteket és nem kívánatos eseményeket idézhetnek elő.


A mobil kármentő tálcát alapesetben normál tömör gumikerékkel szereljük, de tudjuk műanyag kerekekkel is szállítani, melyek akár a HACCP előírásainak is megfelelnek. Hasonló igényüket kérjük az árajánlat kéréskor, vagy legkésőbb a rendelés egyeztetésekor jelezzék felénk. A mobil kármentő tálcákat ipari gépek, tartályok töltése, lefejtése során alkalmazzák. Karbantartások, vagy újratelepítések során, ahol a segéd vagy kenőanyag értékes, környezetre vagy munkavédelmileg veszélyes, nem kívánatos, megóvandó folyadék.


IBC-kármentő tálcát a nagy mennyiségben folyadékot tároló, kezelő ügyfeleinknek javasoljuk. Ezen kármentőtálcák űrtartalma (1080l) bőségesen elegendő a teljes IBC tartály tartalmának a fogadására.


Tisztítás: A kármentő tálcák tisztítását minden esetben a felfogott folyadék oldószerével javasoljuk tisztítani, közepes vagy bővebb hígítással. Kézi törléssel és/vagy magasnyomású gépi mosó berendezésekkel egyaránt megoldható ez a feladat. A tisztítás során keletkező híg oldat kezeléséről és egyéb munka és környezetvédelmi előírásairól nem tudunk tájékoztatást adni. Ezért minden esetben a mentett-felfogott folyadékra vonatkozó előírások szigorú betartását javasoljuk. A porfestett és a tűzi horganyzott felület is képes ellenállni a szakszerű és rendszeres tisztítás hatásainak.

bottom of page