top of page

Kármentő tálcák anyagminőségei:

Műanyag kármentő tálcák általában fröccsöntve készülnek nagy darabszámban, ezért olcsóbbak, mint a fém alapanyagú társaik. Érdemes figyelembe venni, hogy a későbbi méretmódosítás, vagy az egyedi méretigények kielégítése a nagyüzemi (olcsó) gyártási technológia miatt nehézkes. Általában Kínából érkeznek a műanyag folyadékfelfogó tálcák, ott léteznek akkora üzemek, ahol ezeket érdemes nagy darabszámban gyártani. Bár megítélésünk szerint ezek anyagminősége és a valódi sav vagy lúgállósága minimum kérdéses. Léteznek már sav és lúgálló műanyagok, de ezek ára horribilis. Általában nem kármentő tálca gyártásra alkalmazzák ezeket az anyagokat. Valamint a mozgatás, hő és időjárási körülményeknek sem tudnak annyira ellenállni, mint a szénacélból vagy saválló (rozsdamentes) alapanyagokból készülő társaik. A fent említett minőségi hiányosságok miatt cégünk nem gyárt műanyag kármentő tálcákat, kizárólag szénacél, saválló vagy rozsdamentes kivitelűt.Szénacél lemezből készült tálca minimum S235 anyagminőségű fémből készülnek. Ez az anyagminőség a természetben rozsdásodik, ezért ideális esetben 160-180C fokos hőmérsékleten porfestett felületkezelést kap. Ez a hőkezelés a porfesték minőségétől és a festés technológiájától függ. A festést követően az általános felhasználási területeknek bőségesen megfelel az így kezelt szénacél szerkezet. Ez az anyagminőség statikailag bőven elégséges a kármentő tálcák akár kézi emelővel, vagy targoncával való mozgatására. A leeresztő csapot egyedi kérésre szereljük be az egyik sarokba, hogy a mozgatás során lehetőleg ne tudjon sérüléseket szenvedni. A standard kármentő tálca nem lejt egyik oldalra sem, természetesen egyedi kérésre ez is megoldható. A megjelölt oldali lábak 3-5milliméterrel rövidebbre szabásával, így a tálca kap annyi lejtést, hogy a folyadék még könnyedén a csap felőli oldalra gyűljön össze, de az állítva tárolt 200l hordó sem billen le róla.

Szintén egyedi kérésre rendelhető a kármentő tálcákhoz vízszintes hordó tartó kiegészítő is.

A tűzi horganyzott kármentő tálca a standard sav és lúgállóságnak megfelel és nem is rozsdásodik. Ezért a rácsozatot minden esetben 33x33mm osztással, 30mm magassággal készítjük. A lábazat hossza pedig 100mm. Ezt is a kármentő, folyadékfelfogó tálcák könnyű mozgatása érdekében alakítottuk ki így. Természetesen van lehetőség teljesen tűzi horganyzott kármentő tálca rendelésére is, ezt egyedi igényként megjegyzésben kérjük jelezni, kollégáink pedig az igények felmérése során a rendelés pontosításakor segítenek a tökéletes megoldás megtalálásában.


A saválló vagy rozsdamentes kármentő tálcákat kizárólag egyedi rendelésre gyártunk, ezekből raktárkészletet nem tartunk. Azoknak a vállalkozásoknak javasoljuk, ahol olyan speciális folyadékokkal dolgoznak, vagy kereskednek, amelyeknek a korábban leírt anyagminőségi vagy felületkezelési megoldások nem tesznek eleget. Sav és lúgálló kármentő tálca igény esetén az 1.4571-es anyagminőségű alapanyagot használunk, természetesen van lehetőség egyedi anyagminőség megjelölésével is folyadékfelfogó tálcát rendelni. A saválló vagy rozsdamentes rácsozat igényt is ki tudjuk elégíteni, de ezek anyagi vonzata már-már irracionális. Ez esetben tűzi horganyzott rácsozatot szoktunk javasolni, költséghatékony alternatívaként. Nézzen körbe webshopunkban vagy kérjen tanácsot kollégáinktól, az Önnek leginkább megfelelő kármentő tálcáról, hogy tökéletesen tudjon választani!

Comments


bottom of page